Select Page

 

Kopūstų redžiuvelakas

Receptas be druskos

 

 

Kopūstų redžiuvelakas gaminamas labai paprastai. Tai kaip kopūstų gira, raugas. Vėliau jį galima panaudoti kopūstų rauginimui be druskos.

 

Ingredientai ir įrankiai:

3 litrų talpos stiklainis (būtinai sterilus)

2l tyro vandens

1/4 kopūsto

Marlės gabalėlis su gumele stiklainiui uždengti.

 

Eiga:

  1. Kopūstą susmulkiname didesniais gabaliukais.
  2. Dedame į stiklainį, užpilame vandeniu ir viską suplakame rankiniu blenderiu.
  3. Uždengiame marle ir paliekame kambario temperatūroje 3-4 paroms.
  4. 1 parą bus ryškus kopūsto kvapas, todėl padėti į mažiau lankytiną kambarį.
  5. Po rūgimo pradžios kvapas pasikeis ir taps skanesniu.
  6. Po 3-4 parų viską perkošiame per sietelį.

 

Tirščius galima valgyti arba naudoti kitų daržovių rauginimui. Pačią girą reikia gerti po 1-3 stiklines prieš valgį. Jei lieka, galima porą parų laikyti šaldytuve.

 

 

Komentarai

komentuoti