Select Page

Kukurūzų blynai. Veganiški, be gliuteno

 

 

 

 

Šiuos blynus galima gaminti vegetariškai, galima padaryti veganišką variantą. Kukurūzų blynai be gliuteno. Apie gliuteno žalą: ČIA.

 

Ingredientai:

1 puodelis miltų ~ 128 g

3/4 puodelio (96g)  kukurūzų miltų

1/2 puodelio (64g)  rudų ryžių miltų

1/4 valg. š. druskos

3/4 valg š. sodos

pakaitalas 1 kiaušiniui, arba 1 kiaušinis — pakaitalų foto apačioje

1 puodelis pieno~ 225g

1 ir 1/4 puodelio (275g)  pieno, ar pieno alternatyvos (geriausia migdolų pieno). Receptai: ČIA

1 valg. š. aliejaus ar  ištirpinto sviesto

1 arb. š. vanilės esencijos

1 valg. š. agavos sirupo, ar kito saldiklio

Vynuogių kauliukų aliejus/kokoso aliejus/sviesto kepimui

 

 

Eiga:

  1. Sumaišyti šlapius ingredientus.
  2. Atskirame inde sumaišyti birius produktus.
  3. Birius produktus lėtai supilti į šlapių ingredientų indą. Gerai išmaišyti.
  4. Įkaitinti iki vid. ugnies keptuvę, įdėti sviesto ar aliejaus.
  5. Dėti į keptuvę kepti blynus, vienam blynui maždaug 1/4 puodelio tešlos reiktų. Kepti apie 1-2 minutes, kol oro burbuliukai pasimatys. Vėliau apversti kepti kitą pusę, tik 45 sekundes.
  6. Iškeptus blynus valgyti su pasirinktinais priedais. Sviestu ir medum, agavos sirupu ir pan.

 

Skanaus.

 

 

Kukurūzų blynai. Veganiški, be gliuteno

Kukurūzų blynai. Veganiški, be gliuteno

Kiaušinių pakaitalai

 

Arba galima naudoti šį pakaitalą:

Orgran be kiaušinių

Komentarai

komentuoti