ReceptaiSveikataPieno pakaitalai

2013 lapkričio 25by Samantha Zachh2

[et_pb_section admin_label=”section” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” disabled=”off”][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”4″ allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” disabled=”off”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_style=”solid” disabled=”off” border_color=”#ffffff”]

Pieno pakaitalų kainos

Karvės pieno pakaitalų gėrimai yra labai brangūs. Pvz: Maximoje 1l migdolų gėrimo kainuoja  apie 2 – 3€.

Ekologiškose parduotuvėse galime rasti didesnį asortimentą. Daugiau gamintojų, daugiau rūšių, ekologiški, bet atitinkamai ir kaina už 1l yra apie 3 – 4€. Galime rasti ir miltelių pavidalo. Tokio kaina apie 12€.

Pieno milteliai

Naminis migdolų pienas nebus panašus į parduotuvinį. Naminis bus kitokio skonio, nes tai bus pienas, o parduotuvėje nusipirksite pieno gėrimą.

Alternatyvą pienui galima gaminti iš sėklų, riešutų ir ryžių, avižų.

Šis vegan pienas yra mano šeimos mėgstamiausias!

Alpro kokosų, ryžių pieno gėrimas

 

Tačiau jūs galite pasigaminti alternatyvą karvės pienui savo namuose!

 

Priemonės

  1. Blenderis.
  2. „Merlius“ ar specialus riešutų krepšelis – „maišelis“.

 

Pieno maišelis
Pieno maišelis

Specialūs „maišeliai“ yra patogūs tuom, kad labai lengvai plaunasi.

Geriausias blenderis Vitamix, bet esu malusi ir su Philips virtuvės kombaino blenderiu, kuris yra 1000W galingumo.

Gardžiausias pienas gaunasi iš migdolų ir karijų (pecan) riešutų. Kitas pienas iš ryžių ir avižų reikalauja pridėti priedų. Pats geriausias prieskonis yra vanilės ekstraktas. Tai pat ir cinamonas.

Riešutų pienas yra riebesnis ir kaloringesnis nei kiti, todėl atsargiai nepersistenkit su jų vartojimu.

Pienas laikomas šaldytuve apie 5-7 dienas.

 

migdolaiMigdolų pienas

Tai pats populiariausias ir labiausiai primenantis karvės pieno tekstūrą.

Ingredientai:

2 puodeliai vandens

1 puodelis migdolų (nekepintų, nesūdytų, tinka su odele)

4 puodeliai vandens

Priedai pasirinktinai

Eiga:

  1. Aš darau ¼ proporcijas, bet galima daryti pagal kiekvieno poreikius atskirai.
  2. Pamirkyti 24h migdolus 2-uose puodeliuose vandens.
  3. Po 24h vandenį išpilti, sudėti migdolus į blenderį, įpilti 4 puodelius šviežio vandens. Įdėti norimų priedų: cinamono, vanilės ekstrakto, agavos sirupo ar pan. Malti apie 1min ant didesnio nei vidutinio stiprumo. Malti iki tol, kol riešutai bus gražiai sumalti. Vanduo taps baltas, panašus į karvės pieną.
  4. Perkošti pieną per riešutų maišelį. Išspausti likusį pieną iš riešutų.
  5. Laikyti šaldytuve.

 

karijuPekano (karijų) riešutų pienas

Šis pienas turi rudojo cukraus prieskonį. Labai skanu su truputis cinamono. Labai labai skanus 🙂

Variantias Nr.1

Ingredientai:

1 ir 1/4 puodelio karijų riešutų

4 puodeliai vandens

2 datulės

2 valg. š. medaus

1/2 arb. š. cinamono (kam nepatinka, galima ir nedėti)

1/4 arb. š. muskato (nebūtinai)

truputis druskos

Eiga:

  1. Į indelį įdėti riešutus, druską, vandenį. Mirkyti min 9h šaldytuve.
  2. Sudėti riešutų ir vandens masę į blenderį (turėtų būti auksinės spalvos). Įdėti likusius norimus ingredientus (cinamonas, datulės, muskatas, medus).
  3. Malti apie 2min.
  4. Perkošti per maišelį. Likusią masę galite naudoti kepant sausainius.
  5. Laikyti šaldytuve. Gali išsilaikyti apie 1-2 savaites, jei laikysite sandariai uždarytą.

Karijų pienas
Karijų pienas

Variantas Nr.2

Ingredientai:

2 puodeliai vandens

1 puodelis pekano (karijų) riešutų (nekepintų, nesūdytų)

4 puodeliai vandens

Pasirinktinai: vanilės ekstraktas, cinamonas

Eiga:

  1. Darant pieną, galima naudoti 1:4 proporciją (1 dalis riešutų, 4 dalys vandens), taip pat, kaip ir su migdolų pienu, tačiau galima eksperimentuoti ir kitokia proporcija. Karijų riešutų nereikia mirkyti taip ilgai, kaip migdolų. 8h pilnai pakanka. Iš bėdos jų galima ir visai nemirkyti, nes jie yra gana minkšti riešutai.
  2. Taigi, užpilti 1 puodelį riešutų 2 puodeliais vandens ir mirkyti 8h. Jei žinote, kad mirkysis ilgiau – įdėkite į šaldytuvą.
  3. Įdėti nusausintus riešutus su 4 puodeliais šviežio vandens į blenderį. Malti apie 1min, kol gerai susimals.
  4. Perkošti per atitinkamą maišelį. Likusius tirščius išspausti.
  5. Laikyti šaldytuve.

 

Avižų dribsniai
Avižų dribsniai

Avižų pienas

Jį pasigaminti yra tikrai pigu.

Ingredientai:

2 puodeliai karšto vandens

1/2 puodelio avižinių dribsnių

2 puodeliai karšto vandens

Pasirinktinai: vanilės ekstrakto ar/ir cinamono

Eiga:

  1. Vėl galima bus naudoti 1:4 proporciją, kaip ir kituose pienuose.
  2. Puode palikti pernakt 1/2 puodelio avižų dribsnius su 2 puodeliais karšto vandens.
  3. Sudėti dribsnius su tuo pačiu vandeniu į blenderį, plakti mažiausiai 1min.
  4. Perkošti per maišelį. Nuspausti. Per likusius tirščius įpilti 2 puodelius vandens, ir dar kartą gerai nuspausti tirščius.
  5. Laikyti šaldytuve. Gaunasi apie 4 puodelius pieno. Kaip visada, galite reguliuoti jo tekstūrą, keičiant proporcijas.

 

Ryžių pienas

Į ryžių pieną galima pilti daugiau vandens, nei į kitus pienus. Jo savikaina taip pat nedidelė, ne taip kaip pieno iš riešutų.

Variantas Nr.1

Ingredientai:

1/2 puodelio natūralių ryžių

1 puodelis vandens

6 puodeliai vandens

Priedai pasirinktinai: vanilės ekstraktas (1 arb. š.), cinamonas (1/4 arb. š cinamono)

Eiga:

  1. Taigi naudosime 1:6 proporciją.
  2. Į puodą supilti 1/2 puodelio ryžius ir 1 puodelį vandens, užvirinti.
  3. Ant mažos ugnies troškinkite apie 50min (jei darote iš baltų, o ne natūralių ryžių, tuomet troškinkite 12-14min, ar pagal instrukcijas ant pakuotės). Išvirusius palaikyti uždengtus puode apie 10min.
  4. Išvirtus ryžius dėti į blenderį ir įpilti 3 puodelius vandens (arba visus 6, jei telpa į jūsų blenderio indą, jei ne, darykite per 2 kartus). Malti mažiausiai 1min.
  5. Perkošti per maišelį.
  6. Likusią masė užpilti dar 2 puodeliais vandens ir dar kartą, išspausti. Iš likusios masės galima pasigaminti pudingo ar dar ko. Pvz.: pakaitinti su trupučiu pienu ir razinomis. Puikus užkandis:)
  7. Laikyti šaldytuve. Išeina apie 6 puodelius pieno.

 

Variantas Nr.2 (RAW)

Ingredientai:

2 puodeliai vandens

1 puodelis natūralių ryžių

4 puodeliai vandens

Priedai pasirinktinai: cinamonas, vanilės ekstraktas.

Eiga:

  1. 1 puodelį ryžių mirkyti mažiausiai 8h 2-uose puodeliuose vandens.
  2. Išmirkytus ryžius dėti į blenderį, įpilti 4 puodelius šviežio vandens (galima pilti ir daugiau, patys jausite, kaip skaniau jums patiems)
  3. Malti mažiausiai 1min.
  4. Perkošti per maišelį.
  5. Laikyti šaldytuve. Išeina apie 4 puodelius pieno.

Ryžių pienas
Ryžių pienas

Skanaus!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Samantha Zachh

grandis tarp mokslo ir pseudomokslo, Integralinio neuroprogramavimo® meistrė - psichotechnologijų specialistė, astrologė-astropsichologė, numerologė. Naudojant ezoterikos ir psichoterapijos metodikas padeda Žmonėms kurti savo gyvenimo gerovę, didina visų sričių efektyvumą. Suteikia reikiamas žinias ir strategiją, kaip pasiekti tikslus, laimę, sėkmę, vidinę ramybę, giliau pažinti ir suvokti save.

Apie mane

Grandis tarp mokslo ir pseudomokslo, Integralinio neuroprogramavimo® meistrė – psichotechnologijų specialistė, astrologė-astropsichologė, numerologė.

Susisiekti

+37067588217

Facebook

Instagram

https://www.instagram.com/p/B2WI1KajiLL/https://www.instagram.com/p/B2QkqpuIiLr/https://www.instagram.com/p/B2ESIBro7PY/https://www.instagram.com/p/B1qgmD7ozCO/https://www.instagram.com/p/B1f3IDDoW0D/https://www.instagram.com/p/B1YVNprIixj/