Select Page

RAW žali migdoliniai sausainiai

Žaliavalgiški sausainiukai

( Reiks džiovintuvo)

 

 

Skanūs ir sveiki – be riešutai/vaisiai derinio. Aš dariau stambesnius, tai man šiek tiek norėjosi, kad būtų ne visai ploni, o tokie vidutiniai. Jei visai traškių norisi, tuomet, kad pavyktų išminkyti ploną sausainį, į tešlą reik įpilt riešutų pieno ar vandens, arba ilgiau malti kombaine, kad tešlos konsistencija būtų minkštesnė ir pavyktų padaryt ploną sausainį.

 

Reikalingi įrankiai:

Džiovintuvas

Kombainas

Kavamalė (ar kur sumalt riešutus smulkiai)

 

Ingredientai:

3 puodeliai midgolų

4 valg. š. agavos sirupo, medaus ar kito saldiklio

1/4 arb.š. druskos

1 valg. š. lime ar paprastos citrinos sulčių

šiek tiek citrinos ar lime tarkuotos žievelės

2 arb.š. vanilės esencijos

 

Eiga:

  1. Migdolus apipilam karštu vandeniu, kad nusiluptų odelė. Nulupam visus.
  2. NEBŪTINA. Mirkom apie 6-8h (mirkytus riešutus lengviau virškina, dingsta rūgštis gadinanti dantis). Išmirkytus riešutus reikia padžiovinti džiovintuve, kol jie taps sausi, trapūs ±6h.
  3. Riešutus sumalti kavamalėje. Galima iškart dėti ir pilnus, jei turit gerą kombainą, arba norit, kad būtų gabaliukais, bet skaniau, kai migdolai sumalti į miltus.
  4. Kombaine malame visus ingredientus.
  5. Formuojame sausainius.
  6. Džioviname džiovintuve iki 42 laipsnių ±9-12h. Priklauso nuo sausainių storio.

 

Skanaus.

almond-lime-cookies-1

 

Komentarai

komentuoti