Kopūstų redžiuvelakas
Receptas be druskos
Kopūstų redžiuvelakas gaminamas labai paprastai. Tai kaip kopūstų gira, raugas. Vėliau jį galima panaudoti kopūstų rauginimui be druskos.
Ingredientai ir įrankiai:
3 litrų talpos stiklainis (būtinai sterilus)
2l tyro vandens
1/4 kopūsto
Marlės gabalėlis su gumele stiklainiui uždengti.
Eiga:
- Kopūstą susmulkiname didesniais gabaliukais.
- Dedame į stiklainį, užpilame vandeniu ir viską suplakame rankiniu blenderiu.
- Uždengiame marle ir paliekame kambario temperatūroje 3-4 paroms.
- 1 parą bus ryškus kopūsto kvapas, todėl padėti į mažiau lankytiną kambarį.
- Po rūgimo pradžios kvapas pasikeis ir taps skanesniu.
- Po 3-4 parų viską perkošiame per sietelį.
Tirščius galima valgyti arba naudoti kitų daržovių rauginimui. Pačią girą reikia gerti po 1-3 stiklines prieš valgį. Jei lieka, galima porą parų laikyti šaldytuve.