RAW žali migdoliniai sausainiai
Žaliavalgiški sausainiukai
( Reiks džiovintuvo)
Skanūs ir sveiki – be riešutai/vaisiai derinio. Aš dariau stambesnius, tai man šiek tiek norėjosi, kad būtų ne visai ploni, o tokie vidutiniai. Jei visai traškių norisi, tuomet, kad pavyktų išminkyti ploną sausainį, į tešlą reik įpilt riešutų pieno ar vandens, arba ilgiau malti kombaine, kad tešlos konsistencija būtų minkštesnė ir pavyktų padaryt ploną sausainį.
Reikalingi įrankiai:
Džiovintuvas
Kombainas
Kavamalė (ar kur sumalt riešutus smulkiai)
Ingredientai:
3 puodeliai midgolų
4 valg. š. agavos sirupo, medaus ar kito saldiklio
1/4 arb.š. druskos
1 valg. š. lime ar paprastos citrinos sulčių
šiek tiek citrinos ar lime tarkuotos žievelės
2 arb.š. vanilės esencijos
Eiga:
- Migdolus apipilam karštu vandeniu, kad nusiluptų odelė. Nulupam visus.
- NEBŪTINA. Mirkom apie 6-8h (mirkytus riešutus lengviau virškina, dingsta rūgštis gadinanti dantis). Išmirkytus riešutus reikia padžiovinti džiovintuve, kol jie taps sausi, trapūs ±6h.
- Riešutus sumalti kavamalėje. Galima iškart dėti ir pilnus, jei turit gerą kombainą, arba norit, kad būtų gabaliukais, bet skaniau, kai migdolai sumalti į miltus.
- Kombaine malame visus ingredientus.
- Formuojame sausainius.
- Džioviname džiovintuve iki 42 laipsnių ±9-12h. Priklauso nuo sausainių storio.
Skanaus.