Šokoladinis pudingas – sūrio pyragas
RAW Žaliavalgiškas
Šis pudingas – sūrio pyragas yra tikrai nepaprastai skanus ir lengvai pagaminamas. Skonis nuo tekstūros tikrai nesuprastėja, bet priklausomai ar atitaikytos proporcijos, nuo kokosų aliejaus ir kakavos kokybės, ir svarbiausia blenderio – keičiasi tekstūra. Mano blenderis jau atšipęs ir gerai nesumala, todėl šis patiekalas iš sūrio pyrago gaunasi labiau panašus į šokoladinį pudingą. Pamėginkit – skoniu tikrai nenusivilsit, pagal gautą tekstūrą galėsit improvizuot į kokius indelius dėti. Aš dėjau į keksiuko formeles su papuošimais ant viršaus, taip gavosi mini desertinis pudingas.
Ingredientai:
2 ir 1/2 puodelio anakardžių riešutų (1 puodelis anakardžių ± 140g, tai iš viso ±350g )
1/2 puodelio kakavos miltelių (±60g)
2/3 klevų, agavos sirupo ar kito saldiklio (±220g) aš dedu jo tikrai mažiau, kokius 160g
1/4 kokoso aliejaus (±60g)
1 arb. š. vanilės esencijos
2 valg. š. citrinos sulčių
1/8 arb. š. jūros druskos
3/4 vandens (±170ml)
Eiga:
- Visus ingredientus sudėti į blenderį.
- Ant mažiausios padalos malti, malsis sunkiai, reiks daug kartų sustabdyti ir su mentele pamaišyti.
- Vėliau galima ir padidinti greitį, malti tol, kol konstistencija bus kreminė, neliks anakardžių gabaliukų.
- Sudėti į indą, laikyti kameroje apie 8h. Ištraukus galima iškart valgyti. Norint, kad būtų kietesnė konsistencija – laikyti kameroj, jis tikrai greit atšįla ištrauktas. Laikomas šaldytuve bus minkštesnis.
Jei nepavyks išgauti iš pirmo karto pyrago tekstūros – nenusiminkit, skonis vistiek bus superinis…
Skanaus ! 🙂
Šaltinis: www.therawtarian.com