Vegetariškas plovas
Šis patiekalas panašus į plovą.
Reikės:
Stiklinė ryžių (naudoju itališkus Carnaroli);
1 vidutinė morka;
2 mažesni svogūnai, ar pagal skonį;
prieskoniai, druska,
1/4 stiklinės aliejau, ar tiesiog iš akies.
P.S. Nuotraukose buvo daroma mažesnė proporcija. Žiūrėkite ingridientų kiekį iš akies, kam patinka mažiau morkų, daugiau svogūnų ir pan.
Pasirinkite tokį puodą, kad galėtumėte dėti jį į orkaitę.
Supjaustome svogūnus smulkiomis juostelėmis, morkas smulkiai sutarkuojame.
Į puodą įpilame aliejų, įkaitiname. Dedame morkas ir svogūnus, įdedame norimų prieskonių, druskos, išmaišome. Paliekame porą minučių pasikepinti.
Įkaitiname orkaitę iki 180C. Įdedame nuplautus ryžius ir užpilame vandeniu, kad gerai apsemtų, nemaišome.
Dedame puodą į orkaitę ir kepame apie 1h.
Pagreitintas variantas:
Tušinti ant kaitlentės, tačiau būtinai uždengus puodą ir ant labai mažos ugnies. Apie 25min. Atidengti ir pamaišyti, tik pačioje pabaigoje.
Skanaus!