[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.92″ background_layout=”light”]
Kukurūzų blynai. Veganiški, be gliuteno
Šiuos blynus galima gaminti vegetariškai, galima padaryti veganišką variantą. Kukurūzų blynai be gliuteno. Apie gliuteno žalą: ČIA.
Ingredientai:
[box type=”info”] 1 puodelis miltų ~ 128 g[/box]
3/4 puodelio (96g) kukurūzų miltų
1/2 puodelio (64g) rudų ryžių miltų
1/4 valg. š. druskos
3/4 valg š. sodos
pakaitalas 1 kiaušiniui, arba 1 kiaušinis — pakaitalų foto apačioje
[box type=”info”] 1 puodelis pieno~ 225g[/box]
1 ir 1/4 puodelio (275g) pieno, ar pieno alternatyvos (geriausia migdolų pieno). Receptai: ČIA
1 valg. š. aliejaus ar ištirpinto sviesto
1 arb. š. vanilės esencijos
1 valg. š. agavos sirupo, ar kito saldiklio
Vynuogių kauliukų aliejus/kokoso aliejus/sviesto kepimui
Eiga:
- Sumaišyti šlapius ingredientus.
- Atskirame inde sumaišyti birius produktus.
- Birius produktus lėtai supilti į šlapių ingredientų indą. Gerai išmaišyti.
- Įkaitinti iki vid. ugnies keptuvę, įdėti sviesto ar aliejaus.
- Dėti į keptuvę kepti blynus, vienam blynui maždaug 1/4 puodelio tešlos reiktų. Kepti apie 1-2 minutes, kol oro burbuliukai pasimatys. Vėliau apversti kepti kitą pusę, tik 45 sekundes.
- Iškeptus blynus valgyti su pasirinktinais priedais. Sviestu ir medum, agavos sirupu ir pan.
Skanaus.

Arba galima naudoti šį pakaitalą:
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]