Grūdai – neleidžia įsisavinti maistinėms medžiagoms

2014 spalio 15by Samantha Zachh0

 Depresija

Grūdai – neleidžia įsisavinti maistinėms medžiagoms. Šiuo metu pasaulyje, ypač Amerikoje, yra parduodama milijonais antidepresantų. Dauguma skundžiasi nuovargiu, sunkumu, depresija. Daktaras Peter Glidden kalba apie vieną iš didžiausių to priežasčių – mityba.  Normaliai smegenų ir organizmo veiklai reikalinga normali cheminė vitaminų ir mineralų reakcija.

Žmogaus organizmui reikalingi 90 elementų :

  • 60 mineralų
  • 16 vitaminų
  • 12 amino rūgščių
  • 2 riebalų rūgštys

Mineralai

Svariausia yra mineralai tokie kaip: kalcis, selenas, cinkas ir t.t. net ir tokie sunkiai randami, kaip vanadis, chromas ir pan. Mineralai reikalingi norint turėti normalią smegenų veiklą. Visų chroniškų ligų pradžia – mineralų trūkumas. Yra daugelis nobelio premijos laimėtojų, kurie rašė, jog bet kurią chronišką ligą galima įveikti su reikiamu mineralų kiekiu. Dabar, labai svarbus momentas.

Mineralai yra TIK dirvoje. Gyvūnai negamina mineralų, augalai negamina mineralų. Jei augalai gamintų mineralus, galėtume iš jų prisidaryti aukso ir būti turtuliais… Tai iš kur gauti pvz: kalcio? Iš kur karvė jo gauna? Karvė valgo labai daug žolės, tačiau kalcis nepasigamina pačioje žolėje, o dirvoje, žolė semiasi kalcio iš jos. Kalcio kiekis žolėje priklauso nuo kalcio kiekio dirvoje. Jei toje dirvoje yra tik 10% kalcio normos, tai ir karvės organizme jo tiek bus, suvalgius tokioje dirvoje užaugusios žolės. Ar aiškiau apie mineralus? Deja, jog kuo toliau, tuo dirvoje vis mažiau ir mažiau mineralų, kaip ir mūsų organizme. Tai šiuolaikinio pasaulio kaltė… Jei kalbant apie šiuolaikinę žemdirbystę, tai ką jie daro? Kai šiuo metu dirva ir tai nualinta ir joje mažai mineralų, todėl užauga silpnas augalas, jei jis silpnas, reikia jį tręšti cheminėmis trąšomis, purkšti pesticidais. Tokiu būdu bakterijos, kurios gyvena žemėje žūsta, o jų pagalba ir gaminasi mineralai. Ir gaunasi toks užburtas ratas, kai tikrųjų bakterijų žemėj nebėra, purškiama vis daugiau ir daugiau pesticidais ir taip be galo. To pasekoje, turime vis prastesnius maisto produktus. Kai derliuje nėra pakankamai mineralų, kaip manote, koks skonis jo būna? Prastas. Ką daro maisto industrijos, kad jūs tokį jų derlių valgytumėte? Deda cukrų. Štai kodėl cukraus vartojimas per metus vis didėja. Daugiau apie tai: Apie cukraus vartojimą . Tai nėra, kad cukraus industrija nori numarinti žmoniją, tai daroma, nes maistas tikrai yra visiškai neskanus. Kodėl? Nes užaugintas dirvoje, kurioje trūksta mineralų.

Gliutenas

Taigi mūsų organizme  vis labiau trūksta tų taip svarbių mineralų. Tačiau yra dar viena bėda –  GRŪDAI: KVIEČIAI, MIEŽIAI, RUGIAI IR AVIŽOS. Kaip pastebėjote visi šie turi – gliuteno. Gliutenas – baltymas. Baltymas – tai ilga molekulė, daug amino rūgščių.

640px-Myoglobin

Mūsų skrandžiui reikia išskaidyti šias grandines į individualias amino rūgštis, iš kurių gausime maistinių medžiagų. Tačiau beveik visų žmonių skrandžio rūgštis yra nepajėgi suskaidyti šių sudėtingų junginių: cheminės jungtys, kurios laiko sujungtas amino rūgštis ir gliuteną kartu. Taigi, jei suvalgome šių grūdų, kramtom, nuryjam, pereina į skrandį, skrandžio rūgštis bando suardyti tuos junginius, tačiau negali. Ir kas atsitinka? Vietoj to, kad suskaido į individualias amino rūgštis, gauname toliau virškinti ilgus architektūrinius darinius. T.y. nesuvirškinamus baltymus. Toliau: plonojo žarnyno funkcija yra absorbuoti visus smulkius elementus, kuriuos tik ką skrandis suskaidę į skystą konsistenciją.  Ir tiesiai iš plonojo žarnyno elementai keliauja į kraują. Kaip žinome, plonasis žarnynas atrodo taip, ir turi gaurelius.

villius Intestinal villi, SEM

Žinome, jog šių gaurelių paskirtis – pagriebti visus elementus ir perduoti į kraują. Kai jiems reikia pagriebti individualius suskaidytus elementus – viskas tvarkoje. Bet kai ateina kažkoks ilgas darinys, nesuardyta amino rūgšties molekulės grandinė – gaurelis tampa sužalotas arba sunyksta. Primenu, jų paskirtis – griebti, absorbuoti mineralus. Taigi, kuo daugiau vartojame šių grūdų – tuo organizmui sunkiau įsisavinti maistines medžiagas.

Taigi problema ne tik nemineralizuotoje dirvoje, bet netgi maistą, kuriame kažkiek mineralų yra – mūsų organizmas ne viską gali įsisavinti, nes yra nualintas, gaureliai neatlieka savo darbo, jie sužaloti. Reikia kuo mažiau žiūrėti reklamų apie maistą, ar klausyti patarimų, ką sveika valgyti, iš tų, kurie tą maistą pardavinėja. Netikėkit maisto industrijomis.

Taigi, nustokim valgyti KVIEČIUS, MIEŽIUS, RUGIUS, AVIŽAS. Nepamirškim, kad pvz perlinės kruopos – tai miežiai; manų košė – kviečiai. Apie duoną, makaronus jau net nebekalbu. Apie grūdų pakaitalus galite pasiskaityti ČIA.

BANDYMAS, kad įsitikintumėte, jog tai tiesa: 4 savaites nevartokite šių 4 produktų. Po 4 savaičių sekančią dieną, valgykite daug jų. Pusryčiams blynelius, pietums makaronų ir pan. Tą pačią ir sekančią dieną, jusite kame tiesa. Gliutenas visą organizmą pripildo gleivėmis.

Deja, bet mes esame maisto industrijų aukos, prikurta neteisingų teorijų, dietų. Tai įaugo mums į kraują, tapo įpročiu. Laikas atverti akis.

Samantha Zachh

grandis tarp mokslo ir pseudomokslo, Integralinio neuroprogramavimo® meistrė - psichotechnologijų specialistė, astrologė-astropsichologė, numerologė. Naudojant ezoterikos ir psichoterapijos metodikas padeda Žmonėms kurti savo gyvenimo gerovę, didina visų sričių efektyvumą. Suteikia reikiamas žinias ir strategiją, kaip pasiekti tikslus, laimę, sėkmę, vidinę ramybę, giliau pažinti ir suvokti save.

Apie mane

Grandis tarp mokslo ir pseudomokslo, Integralinio neuroprogramavimo® meistrė – psichotechnologijų specialistė, astrologė-astropsichologė, numerologė.

https://zachh.lt/wp-content/uploads/2019/10/mastercard_visa-e1588534610635.png

Susisiekti

+37067588217
MB "Asmenybės transformacijos”
Įm. k. 305232354
Reg. J. Balčikonio 7-249, Vilnius

Instagram

Facebook